EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Hoe kan ik het beste overstappen naar andere voeding?

hoe-kan-ik-het-beste-overstappen-naar-andere-voeding

Het overstappen naar andere dierenvoeding

Ieder dier is uniek en verdient het om de juiste voeding te krijgen. Hierdoor kan het soms nodig zijn om van voeding te moeten wisselen. Wanneer je over wilt stappen naar andere dierenvoeding is het belangrijk om goed op een aantal punten te letten. In dit artikel vertellen we je precies hoe je ons 4-stappen schema kunt toepassen. Ontdek hoe je jouw huisdier het beste aan nieuwe voeding kunt laten wennen.

Overstappen naar voeding passend bij de leeftijdsfase
Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom jij jouw huisdier naar andere voeding over wilt, of misschien wel moet zetten. De meest voorkomende reden is natuurlijk de leeftijd van je huisdier. Jonge dieren worden allemaal volwassen, en hopelijk, vervolgens ook een gezonde senior. Dieren die nog volop in de groei zijn hebben vaak hele andere voedingstoffen nodig dan de volwassen dieren. En ook tijdens het oud worden kunnen er net even andere belangrijke ingrediënten nodig zijn om een gezond dierenleven te behouden.

Overstappen naar voeding passend bij de bijzonderheden
Een andere veel voorkomende reden om over te stappen naar andere dierenvoeding zijn gezondheidsproblemen en -klachten, die wij bij Total Bite liever bijzonderheden noemen. Wanneer jouw huisdier vaak last van dunne ontlasting, vachtproblemen, gebitsproblemen of andere naar voeding herleidbare klachten heeft, kan het overstappen naar andere voeding een hele opluchting zijn. We hebben nou eenmaal het beste met onze huisdieren voor dus het overstappen naar andere voeding is dan een makkelijke keuze. Als je huisdier er beter van wordt en zich er beter door gaat voelen, heeft dit automatisch hetzelfde effect op jou en is er eigenlijk geen reden meer te bedenken om het niet te doen, toch?

Overstappen naar andere dierenvoeding
Het is belangrijk dat je geleidelijk overstapt op andere voeding. Zorg er ook voor dat je tijdens de overstapperiode geen andere aparte dingen geeft zoals snacks. Wanneer je huisdier problemen tijdens het overstappen krijgt weet je anders niet zeker of het door de voeding of door de snacks kwam. Laat je huisdier rustig wennen aan de nieuwe samenstelling en voorkom dat je huisdier spijsverteringsproblemen door de wisseling krijgt. Het maag- en darmstelsel van je huisdier heeft voldoende tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe voeding om zich daar voortaan op in te kunnen stellen.

Overstappen naar Total Bite dierenvoeding
Total Bite dierenvoeding is hoogwaardig premium voer voor honden, katten, konijnen en cavia’s. Wij zijn ons ervan bewust dat ieder dier uniek is. Daardoor is het wel zo prettig dat jij bewust voor het dagelijks menu van je huisdier kunt kiezen. De Total Bite producten zijn afgestemd op deze eigen specifieke behoeften van ieder dier. Zo kiezen we samen voor gezonde dierenvoeding op maat. Gebruik onze brokkenwijzer om direct te ontdekken welke Total Bite dierenvoeding bij de bijzonderheden van jouw huisdier past.

In 4 stappen je huisdier naar Total Bite overzetten
Het is belangrijk om je huisdier geleidelijk te laten wennen aan de samenstelling van de brokken van Total Bite. Doe je dit niet dan loop je het risico om de spijsvertering van je huisdier flink in de war te brengen. Om dit te voorkomen adviseren wij je onderstaand overstapschema. Naast het wennen aan een andere samenstelling kan het ook nodig zijn om je huisdier eerst aan de smaak en de nieuwe vorm van het brokje te laten wennen. Met name katten hebben nog wel eens langer nodig om aan de vorm of hardheid te moeten wennen.

DAG

1 en 2

DAG

3 en 4

DAG

5 en 6

DAG

7 en verder

TOTAL

BITE

TOTAL

BITE

TOTAL

BITE

TOTAL

BITE

75%

huidige voeding

50%

huidige voeding

25%

huidige voeding

+25%

Total Bite

+50%

Total Bite

+75%

Total Bite

100%

Total Bite

Neem de tijd voor het overzetten op andere voeding
Geef bij het overstappen naar andere dierenvoeding je huisdier de tijd die nodig is. Dit is niet voor ieder dier gelijk. Zorg ervoor dat je gedurende de overstapperiode je huisdier extra goed in gaten kunt houden en wees alert op veranderingen. Deze veranderingen kunnen al vrij snel te zien zijn, zowel positieve als negatieve veranderingen. Indien jouw huisdier vaker last heeft van maag- darmproblemen raden we aan om hier bij voorbaat al rekening mee te houden en voor iedere stap 2 dagen extra te rekenen.

Veranderingen na het overstappen op andere voeding
Ook bij het overzetten naar andere voeding geldt dat niet ieder dier hetzelfde is. Bij de één zie je na een paar dagen al een verbeterde vacht en gezondere ontlasting. De ander heeft wat meer tijd nodig om aan de nieuwe voeding te kunnen wennen en kan bijvoorbeeld wat last van de rui of slechte ontlasting krijgen. Ook de hoeveelheid ontlasting kan veranderen. Deze veranderingen zul je al snel weer bij zien trekken doordat de darmflora zich aan weet te passen en de darmen weer optimaal zullen gaan werken. Bij extreme veranderingen raden we je aan het huidige voer te blijven geven. Wanneer je huisdier te heftig reageert is het verstandig om samen met de dierenarts te gaan bekijken wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn. Over het algemeen zul je na de overstapweek geen problemen meer ondervinden die met de voeding te maken kunnen hebben en zal je huisdier voortaan iedere dag genieten van de Total Bite dierenvoeding.

Gerelateerde producten

externalId=totalbite-news-detail-v2-5.1.1.1.2&filter[active]=1&filter[tags]=overstappen-naar-andere-voeding