EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Vachtproblemen bij katten

Vachtproblemen bij de kat kunnen erg vervelend zijn. Je kat kan er veel last van krijgen en het achterhalen van de oorzaak is meestal nog best lastig. Vachtproblemen worden vaak ook pas ontdekt op het moment dat de kat ongemakken ervaart of wanneer er kale of aangedane plekken zichtbaar worden. Over het algemeen zijn vachtproblemen bij de kat te herkennen aan klachten zoals haaruitval, doffe vacht, vette vacht, schilfers in de vacht en veel krabben en bijten door de jeuk. Vachtproblemen gaan vaak gepaard met huidproblemen of zijn zelfs een gevolg van huidproblemen. Naast aan de vacht van de kat kun je dan aan de huid zelf soms ook duidelijke veranderingen zien. Bij katten met een korte vacht zal dit eerder opvallen dan bij katten met een dikke lange vacht. Verkleuring van de vacht of huid, roodheid, bultjes, wondjes en korstjes kunnen allemaal tekenen van huid- en vachtproblemen bij je kat zijn.

Om de juiste behandeling te kunnen starten zul je moeten achterhalen waar de vachtproblemen door veroorzaakt worden. Veel voorkomende oorzaken zijn een voedselallergie of -intolerantie, parasieten zoals vlooien, teken, wormen of bepaalde mijten (vaak gecombineerd met een allergie voor deze parasieten), atopie (atopische dermatitis), hormonale invloed of een schimmelinfectie. Wanneer jouw kat vachtproblemen heeft is het belangrijk om samen met de dierenarts de behandeling te bepalen. Overstappen naar een andere voeding kan hierbij nodig zijn. De Total Bite Specials ‘Salmon’ en ‘Sensitive’, kunnen wij aanbevelen voor katten met vachtproblemen. Deze premium kattenvoeding is uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor katten met vachtproblemen. De voeding is speciaal samengesteld om de huid en vacht van je kat in gezonde conditie te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
c2b8dd37-bd58-47f9-94dc-e0cda0e40bf1,0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.