EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Gevoelige reacties bij katten

Gevoelige katten krijgen over het algemeen vaker en sneller gezondheidsklachten. Ook wanneer je zo goed mogelijk voor je kat zorgt kan het voorkomen dat je kat alsnog klachten krijgt. In eerste instantie zul je misschien niet direct de oorzaak kunnen achterhalen. In veel gevallen zijn de klachten met een goede voeding redelijk positief te beïnvloeden. Een kat kan bijvoorbeeld gevoelig zijn voor een bepaald ingrediënt van de voeding die het krijgt en daardoor overgevoeligheidsreacties tonen. Bij zo’n reactie is er sprake van een overmatige reactie van het afweersysteem. In sommige gevallen gaat het om een intolerantie in andere gevallen om een allergie. 

Allergieën komen in verschillende vormen voor. Je kat kan bijvoorbeeld te maken hebben met een vlooienallergie, een voedselallergie, contactallergie of atopie. Bij een voedselallergie is de kat meestal allergisch voor een bepaald ingrediënt in de voeding. Vaak gaat het om een eiwit van een specifiek diersoort. De overgevoeligheidsreactie bij een kat kan zich op verschillende manieren uiten. Je kat kan last krijgen van jeuk, huidklachten, ontstekingen, oorontsteking, maar ook diarree, winderigheid of braken komen voor. Voor de gevoelige kat kan het erg helpen om een andere voeding te proberen. Het komt erg vaak voor dat de klachten daarmee verdwijnen en nog vaker dat ze aanzienlijk verminderen. 

De Total Bite Specials ‘Salmon’ en ‘Sensitive’ bevatten essentiële voedingsstoffen voor een optimale conditie en een gezonde en glanzende vacht. Deze premium kattenbrok is uitermate geschikt ter ondersteuning van een overgevoelige spijsvertering en voor een gezonde huid en glanzende vacht. De voeding is speciaal ontwikkeld om de gezondheid en conditie van de gevoelige kat optimaal te houden.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Kat

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.