EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Afweersysteem bij buitenkatten

Over het algemeen hebben katten die buiten leven een beter afweersysteem dan binnenkatten. Buiten krijgen katten met veel meer factoren te maken die invloed op de weerstand hebben, waardoor er vaker een beroep gedaan wordt op het afweersysteem van je kat. Wanneer je merkt dat jouw buitenkat wat sneller ziek lijkt of is, wat sneller last van vieze oogjes heeft, vaker niest en soms een snotterige neus heeft, dan mag je ervanuit gaan dat je kat een lage(re) weerstand heeft. Het afweersysteem moet hard aan het werk waardoor ongemakken eerder kunnen doorbreken. Je buitenkat zal zich hierdoor minder fit voelen en wellicht zelfs meer naar binnen willen. Problemen in het afweersysteem van de buitenkat worden vaak veroorzaakt doordat de voeding onvoldoende vitaminen en mineralen bevat. Ook de dalende buitentemperaturen of een tochtige, vochtige verblijfplaats kunnen hier extra aan bijdragen. Katten die niet de juiste verzorging krijgen lopen meer risico op problemen met het afweersysteem. Virussen en bacteriën krijgen dan eerder de kans toe te slaan en bijvoorbeeld kattenziekte of de niesziekte te veroorzaken.

Om het afweersysteem van je buitenkat in een zo optimaal mogelijke conditie te houden spelen met name voeding, huisvesting, (vacht)verzorging en klimaat een belangrijke rol. Wanneer het afweersysteem bij katten die veel buiten komen problemen geeft kun je hier met de juiste keuze voeding ondersteunend in bijdragen. De kattenvoeding Total Bite Regular Adult is een goede premium kattenbrok die in de basis bijdraagt aan de weerstand van jouw kat. De voeding is speciaal ontwikkeld om de gezondheid en conditie van de volwassen kat optimaal te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53,f8351521-1bbb-481b-a41e-f2f05e3c8286

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.