EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Weinig lichaamsbeweging bij katten

Katten die te weinig lichaamsbeweging krijgen lopen risico te zwaar te worden. Katten die te zwaar zijn hebben weer een grote kans op gezondheidsproblemen. Gewichtstoename wordt voornamelijk veroorzaakt door te veel eten in combinatie met weinig beweging, waardoor er een snelle toename van lichaamsvet zal zijn. Het lichaam van de kat slaat vet op als er meer calorieën worden geconsumeerd dan verbruikt. Er kunnen natuurlijk veel verschillende redenen zijn waarom je kat weinig lichaamsbeweging krijgt. De leeftijd van de kat kan van invloed zijn, maar ook blessures of ziektes, en het binnen in huis of buiten leven kan hier meer invloed op hebben. Probeer in alle gevallen je kat wel de beweging te bieden die het nodig heeft om gezond te blijven. Kies bewust welke beweging jij je kat aanbiedt. Laat je kat bijvoorbeeld niet springen als dit te belastend is, maar laat je kat dan wat meer rennen of andersom.

Wanneer jouw kat weinig lichaamsbeweging krijgt en er geen mogelijkheid is om meer lichaamsbeweging te bieden, is het belangrijk om hierin rekening te houden met de voeding die je geeft. De spijsvertering kan minder goed gaan werken en de stofwisseling van je kat wordt daarmee trager. Een kat met een dalend energieniveau en weinig lichaamsbeweging, heeft een lagere voedingsbehoefte. Eten verteert langzamer en voedingstoffen worden minder snel opgenomen door het lichaam. Dit vergroot de kans op overgewicht. Het is dan verstandig om over te stappen naar een light kattenvoeding. De Total Bite Specials ‘Indoor/Sterilised’ en ‘Sensitive', maar ook de Total Bite Regular ‘Senior’ zijn uitermate geschikt voor katten met een verminderde energiebehoefte en/of overgewicht die weinig lichaamsbeweging krijgen. Deze premium voeding draagt tevens bij aan behoud van gezonde urinewegen.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53,ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef,169dee1e-6c46-4200-a1cc-7531ab337b9c

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.