EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Ouder worden bij katten

Wanneer katten ouder worden, worden ze langzaam ook steeds afhankelijker van onze zorg. De ene kat kan wel ouder dan 20 jaar worden zonder ergens last van te hebben, de andere ouder wordende kat begint vanaf 10 jarige leeftijd al de eerste ouderdomskwaaltjes te vertonen. Nu wordt ook niet ieder kattenras even oud en zelfs binnen hetzelfde ras zijn soms grote verschillen te zien. Iedere kat is weer anders gebouwd en het lichaam wordt door de jaren heen ook anders belast. Het beste advies is nog altijd om goed naar jouw kat zelf te blijven kijken: naar het gedrag, de gezondheid, het gewicht en ook het energieverbruik van jouw kat.

Zodra je merkt dat jouw kat minder actief wordt zul je als snel zien dat je kat daardoor ook wat sneller dik wordt. De spijsvertering kan minder goed gaan werken en de stofwisseling van de seniorkat wordt trager. Gezondheidsproblemen aan de organen, slechter zien, horen en ruiken komen ook vaak voor. We spreken dan van ouderdomskwalen omdat het klachten zijn die we vooral bij de oudere dieren zien. Een oudere kat heeft een dalend energieniveau en beweegt minder, waardoor de voedingsbehoefte lager is. Eten verteert langzamer en voedingstoffen worden minder snel opgenomen door het lichaam. Dit vergroot de kans op overgewicht. Het is dan verstandig om over te stappen naar een senior kattenvoeding. De kattenvoeding Total Bite Regular ‘Senior’ is speciaal voor katten met een verminderde energiebehoefte en/of overgewicht. Deze premium voeding draagt tevens bij aan behoud van gezonde gewrichten, kraakbeen en botten.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
169dee1e-6c46-4200-a1cc-7531ab337b9c

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.