EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Gewrichtsproblemen bij katten

Veel katten hebben last van de gewrichten. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld vanwege groeipijnen of overbelasting, maar de meeste klachten aan de gewrichten zijn blijvend. Gewrichtsproblemen kunnen daarnaast ook steeds erger worden waardoor je kat door de jaren heen steeds meer pijn en ongemak ervaart. Artrose, groeipijnen, heupdysplasie, trauma (bijvoorbeeld door een aanrijding) en Patella luxatie (losse knieschijf) zijn de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen bij katten. Of en in welke mate jouw kat last krijgt van de gewrichten hangt van meerdere aspecten af. De lichaamsbouw, het gewicht, de leeftijd, de groeisnelheid, de beweging en de voeding hebben de meeste invloed op het wel of niet ontwikkelen van gewrichtsproblemen. Door je kat goed in de gaten te houden kun je klachten op tijd herkennen, de problemen beperkt houden en de juiste maatregelen nemen.

Gewrichtsproblemen bij de kat zijn te herkennen aan stijfheid en het moeilijk op kunnen staan na rust. Ook het rustiger lopen, veel slapen en minder eetlust hebben kunnen tekenen zijn van problemen aan de gewrichten. Je kat zal pijnlijke gewrichten wat vaker likken en bij sommige gewrichtsproblemen zul je ook verdikkingen aan de gewrichten kunnen zien of voelen. Je kat zal minder soepel bewegen, anders gaan liggen of vaker verliggen tijdens het slapen en een toenemende kreupelheid kan ook het gevolg van gewrichtsproblemen zijn. Om je kat fit en gezond te houden is de juiste balans tussen de voeding, het gewicht en de beweging van je kat erg belangrijk. Goede premium voeding in de juiste verhouding is erg belangrijk bij katten met gewrichtsproblemen. Zowel de Total Bite Regular kattenvoeding ‘Senior’ en ‘Big Cats/Oral Care’, als ook de Total Bite Special ‘Sensitive’ zijn een goede ondersteuning voor het behoud van gezonde gewrichten en botten.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
34c9c162-cc3d-4f2b-94d1-120fd9644b9e,169dee1e-6c46-4200-a1cc-7531ab337b9c,0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.