EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Extra energie bij katten

Katten die veel buiten komen en katten die veel beweging krijgen hebben over het algemeen extra energie nodig. Buitenkatten en katten die veel bewegen hebben ook vaker te maken met bijkomende klachten. Blessures zoals verrekking, verstuiking of een kneuzing zijn de meest voorkomende en vaak een gevolg van (over)vermoeidheid. Veel katten die extra energie nodig hebben krijgen bij veel lichaamsbeweging last van de gewrichten. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld vanwege overbelasting, maar de meeste klachten aan de gewrichten zijn blijvend. Gewrichtsproblemen kunnen steeds erger worden waardoor je kat steeds meer pijn en ongemak ervaart. Voor katten die extra energie verbruiken zijn sterke spieren dan ook extra belangrijk om de gewrichten te kunnen ontlasten. Voeding kan hier een belangrijke ondersteunende rol in spelen. Voeding die bijdraagt aan een gezonde spierconditie is over het algemeen rijk aan eiwitten en vetten en bevat wat minder koolhydraten. Eiwitten en vetten zijn onmisbaar in de voeding en belangrijk bij de opbouw en het onderhoud van de spieren. Ook bij het herstel na inspanning. Een kat die veel energie verbruikt heeft een hogere verbranding en zal bij dezelfde hoeveelheid voeding als een kat met weinig beweging snel mager worden.

Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een voeding met extra energie voor jouw kat. Het kan dan nodig zijn om over te stappen naar een andere voeding en jouw kat datgene te bieden wat nodig is voor een gezond en vitaal leven. Een goede balans tussen voeding, beweging en rust zal je kat die veel energie verbruikt zoveel mogelijk in optimale conditie weten te houden. Zowel de premium kattenvoeding Total Bite Regular ‘Adult’ als de Total Bite Special ‘Salmon’ zijn beide erg geschikt om jouw in deze extra energiebehoefte te voorzien.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
f8351521-1bbb-481b-a41e-f2f05e3c8286,c2b8dd37-bd58-47f9-94dc-e0cda0e40bf1

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.