EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Braken bij katten

Braken komt bij katten veel voor. Heel veel katten zijn wel eens misselijk of spugen een keer een haarbal uit. Vaak is het braken dan ook volkomen onschuldig. Door te braken beschermt het lichaam zichzelf tegen schadelijke stoffen en ontdoet het lichaam zich van inhoud die niet gewenst is. Er kunnen verschillende aanleidingen voor het braken zijn, waarbij ook serieuzere problemen kunnen voorkomen. Je kat kan bijvoorbeeld braken omdat er sprake is van een voedselovergevoeligheid of -allergie, nierproblemen, leverproblemen, alvleesklierontsteking, maag/darm ontsteking, een virus, parasieten, reisziekte of de kattenziekte. Ook kan er sprake zijn van verstopping omdat de kat een voorwerp heeft binnengekregen, zich moet ontdoen van een haarbal of iets verkeerds gegeten heeft. Daarnaast is er een verschil tussen acuut braken of chronisch braken. De dierenarts kan met deze informatie het beste advies geven en in de juiste richting zoeken naar de oorzaak van het braken.

Door de oorzaak van het braken te achterhalen kun je starten met de juiste behandeling. In sommige gevallen kan het nodig zijn over te stappen naar een andere voeding. Afhankelijk van de oorzaak van het braken kan dit bijvoorbeeld een voeding voor de gevoelige kat zijn, een voeding die haarballen tegengaat of een voeding die het maag/darmkanaal beter ondersteunt. Belangrijk is dat de voeding de juiste ingrediënten bevat om je kat gezond en vitaal te houden. De Total Bite Special ‘Sensitive’ kunnen wij aanbevelen voor de gevoelige kat die snel moet braken. Deze premium kattenvoeding is uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor katten met verschillende problemen zoals een slechte eetlust, een overgevoelige spijsvertering of een slechte huid en vacht. De voeding is speciaal samengesteld om je kat in gezonde conditie te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.