EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Diarree (allergie) bij katten

Slechte ontlasting bij de kat uit zich op verschillende manieren. Diarree is hierbij een van de veelvoorkomende ontlastingsproblemen. Wanneer je kat last van diarree heeft zal dit niet alleen erg vervelend zijn, het kan er ook op wijzen dat er meer aan de hand is. Diarree kan het gevolg zijn van verschillende aandoeningen in of buiten het maagdarmkanaal, zoals infecties of lever- en nieraandoeningen. Wanneer een kat last van diarree heeft is er meestal sprake van een darminfectie. Deze kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een virus, een bacterie, iets verkeerds gegeten te hebben, de aanwezigheid van wormen of wellicht een voedselallergie.

Diarree komt in verschillende vormen voor. Zowel de kleur als de vastigheid bij diarree verschilt. De ontlasting kan papperig en zacht of zelfs waterig dun zijn. Diarree kan ook erg licht, waterig, donker of bloederig van kleur zijn. Bloed in de ontlasting hoeft niet direct een ernstige oorzaak te hebben. Bloed in de ontlasting kan helder rood, zwart, duidelijk zichtbaar of vermengd met slijm zijn. Zowel voor de ontlasting als voor het bloed geldt dat de kleur je al veel over de oorzaak kan vertellen. Breng de dierenarts altijd even op de hoogte van de diarreeklachten bij je hond zodat er juist advies gegeven kan worden op het moment dat het nodig zal zijn.

Katten met een gevoelig maag- darmstelsel hebben vaker last van slechte ontlasting zoals diarree, maar met de juiste voeding kun je jouw kat hier goed in ondersteunen. Het overstappen naar andere voeding kan nodig, en soms zelfs noodzakelijk zijn. De Total Bite Special ‘Sensitive’ is er speciaal voor overgevoelige katten en biedt een goede ondersteuning voor een optimale spijsvertering.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.