EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Overgewicht bij buitenkatten

Buitenkatten krijgen vaak voldoende lichaamsbeweging, maar ook dan kan je kat overgewicht krijgen. Buitenkatten met overgewicht hebben een grote kans op gezondheidsproblemen. Gewichtstoename wordt voornamelijk veroorzaakt door te veel eten in combinatie met weinig beweging, waardoor er een snelle toename van lichaamsvet zal zijn. Houd er ook rekening mee dat jouw kat tijdens het buiten blijven ook verschillende maaltijden kan vangen en eten waardoor je kat wellicht verdeeld over de dag teveel voeding krijgt. Het lichaam van de kat slaat vet op als er meer calorieën worden geconsumeerd dan verbruikt. Ook kunnen er veel verschillende redenen zijn waarom je kat buiten alsnog niet voldoende beweegt. De leeftijd van de kat kan van invloed zijn, maar ook blessures of ziektes. Probeer in alle gevallen je buitenkat met overgewicht wel de beweging te bieden die het nodig heeft om gezond te blijven. Kies bewust welke beweging jij je kat aanbiedt. Laat je kat bijvoorbeeld niet springen als dit te belastend is, maar laat je kat dan wat meer rennen of andersom.

Wanneer jouw buitenkat met overgewicht weinig lichaamsbeweging krijgt en er geen mogelijkheid is om meer lichaamsbeweging te bieden, is het belangrijk om hierin rekening te houden met de voeding die je geeft. De spijsvertering kan minder goed gaan werken en de stofwisseling van je kat wordt daarmee trager. Een buitenkat met een dalend energieniveau en weinig lichaamsbeweging, heeft een lagere voedingsbehoefte. Eten verteert langzamer en voedingstoffen worden minder snel opgenomen door het lichaam. Dit vergroot de kans op overgewicht. Het is dan verstandig om over te stappen naar een light kattenvoeding. De Total Bite Regular ‘Indoor/Sterilised’ is uitermate geschikt voor buitenkatten met een verminderde energiebehoefte en/of overgewicht. Deze premium voeding draagt tevens bij aan behoud van gezonde urinewegen.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.