Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Weinig eetlust bij katten

Bij katten die weinig eetlust hebben is het belangrijk om eerst eventuele medische oorzaken uit te sluiten. Er zit veel verschil in het plots niet willen eten, gedurende een korte periode niet tot nauwelijks willen eten, of al gedurende een lange periode weinig eetlust te hebben. Niet iedere kat met weinig eetlust is ook direct ziek. Sommige katten zijn nou eenmaal kieskeurig en moeilijke eters. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Een kat kan gelukkig langdurig zonder voeding. Drinkwater is veel belangrijker. Zolang je kat water drinkt, niet al te mager is of wordt en verder geen klachten heeft kun je het best een tijdje aanzien. In alle andere gevallen is het wel verstandig om contact op te nemen met de dierenarts. Verder onderzoek kan nodig zijn.

Door op zoek te gaan naar mogelijke oorzaken waarom je kat weinig eetlust heeft, kom je er wellicht ook achter dat het aan de voeding ligt. Misschien vindt jouw kat de smaak van de voeding die het krijgt gewoon niet lekker of zijn de brokken te groot, te klein, te hard of te zacht. Wanneer jouw kat vervolgens genoeg andere tussendoortjes krijgt zal de maaltijd steeds vaker blijven staan. Er is geen noodzaak om te eten. Het overstappen naar andere voeding kan dan al voldoende zijn om de eetlust van je kat weer op gang te krijgen. Bij Total Bite is het mogelijk om een gratis proefbeker op te vragen gevuld met voeding afgestemd op de bijzonderheden van jouw kat. De Total Bite Specials ‘Indoor/Sterilised’ en ‘Salmon’ zijn mede vanwege de hoge smaakacceptatie erg goed geschikt voor katten met weinig eetlust.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
c2b8dd37-bd58-47f9-94dc-e0cda0e40bf1,ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.