EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Spijsverteringsproblemen bij katten

Slechte ontlasting bij de kat uit zich op verschillende manieren. Om te weten of jouw kat een slechte ontlasting heeft is het belangrijk om eerst te weten wat dan precies goede ontlasting is. Goede ontlasting bij de kat bestaat uit een compacte kattendrol die donker van kleur is. Je kat hoeft hier niet al teveel moeite voor te doen en kan direct na het poepen weer zonder problemen verder lopen. Slechte ontlasting kan daarentegen bijvoorbeeld dun, dik, hard, zacht, geel, groen, waterig of gemend zijn. Wanneer je kat last van slechte ontlasting heeft zal dit niet alleen erg vervelend zijn, het kan er ook op wijzen dat er meer aan de hand is.

Te dunne, zachte of waterige ontlasting wijst op diarree. Ontlasting die voornamelijk wit van kleur is kan veroorzaakt worden door voeding waarin vetten verwerkt zijn die je kat niet goed verdraagt. Veel en vaak poepen kan een aanwijzing zijn van dat je kat teveel voer krijgt, het voer onvoldoende verteerd wordt of dat de voeding een te lage calorische waarde heeft. Lichtbruine of geelachtige ontlasting kan wijzen op een teveel aan granen. Dit kan door de voeding komen, maar ook door de tussendoortjes en het lekkers dat je kat gedurende de dag krijgt. Bij harde ontlasting of verstopping is er vaak sprake van een teveel aan ruwe celstoffen in het voer. Door deze celstof wordt vocht onttrokken aan de spijsbrij waardoor harde ontlasting ontstaat. Katten met een gevoelig maag- darmstelsel hebben vaker last van slechte ontlasting, maar met de juiste voeding kun je jouw kat hier goed in ondersteunen. Het overstappen naar andere voeding kan nodig, en soms zelfs noodzakelijk zijn. De Total Bite Specials ‘Salmon’ en ‘Sensitive’ zijn er speciaal voor overgevoelige katten en bieden een goede ondersteuning voor een optimale spijsvertering.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53,c2b8dd37-bd58-47f9-94dc-e0cda0e40bf1

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.