EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Bultjes bij katten

Bultjes komen net als korstjes, rode plekken en andere ongemakken erg vaak voor op de kattenhuid. Ze kunnen voor veel overlast zorgen doordat ze vaak gepaard gaan met de nodige jeukklachten. Er zijn verschillende boosdoeners die deze bultjes kunnen veroorzaken en de mogelijke redenen liggen erg ver uiteen. Katten met een gevoelige huid krijgen eerder en vaak ook meer last. Een gezonde huid is bij de kat te herkennen aan een glanzende en volle vacht, vrij van schilfers, plekjes, korstjes of bultjes. Zowel de huid als de vacht zijn van buitenaf goed te onderhouden. Hiermee voorkom je alleen niet de invloed die van binnenuit geldt. Denk hierbij aan hormonen, allergieën of de voedingstoffen die de kat binnenkrijgt. Allergische reacties op voedingstoffen kunnen leiden tot een reactie in de huid van een kat. De kat kan allergisch zijn voor de voedingstof zelf, maar ook kan de darmflora door bepaalde voeding uit balans raken.

Wanneer de bultjes bij jouw kat te herleiden zijn naar een voedingsallergie of -overgevoeligheid zijn deze vaak het hele jaar door aanwezig. De bultjes kunnen gepaard gaan met andere klachten zoals jeuk, roodheid, korstjes of ontstekingen. De bultjes zullen op meerdere plekken op het lichaam voorkomen. Bij de meeste katten merk je dat ze ook vaker last hebben van oorproblemen, een gevoelig maag- darmstelsel hebben en geregeld aan de eigen voetjes likken. De kattenvoeding Total Bite Special ‘Sensitive’ is uitermate geschikt voor katten met een gevoelige huid. De voeding is speciaal samengesteld om overgevoelige katten optimaal te ondersteunen.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.