EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Tandsteenvorming bij katten

Gebitsverzorging en regelmatige gebitscontrole bij je kat is erg belangrijk. Gebitsproblemen zoals tandsteenvorming liggen dagelijks op de loer en kunnen voor veel vervelende klachten zorgen. Door met regelmaat het gebit van je kat te controleren op tandplak, tandsteen of andere vervelende zichtbare of ruikbare problemen, kun je veel narigheid voorkomen. Een gezond kattengebit heeft witte tanden en roze tandvlees. Het tandvlees is goed doorbloed en ziet er gezond uit. De tanden bevatten geen aanslag of vieze plekken. Wanneer het gebit van jouw kat bruine aanslag en slecht doorbloed tandvlees heeft, is er tandsteen aanwezig. Tandsteenvorming is een veel voorkomende aandoening en kan zonder behandeling voor veel problemen zorgen. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak verkalkt. Overal waar tandplak aanwezig is, kan dus tandsteen ontstaan. Tandsteen is niet meer weg te poetsen en zal onder narcose bij de dierenarts verwijderd moeten worden.

De ene kat krijgt eerder te maken met tandsteenvorming dan de andere. Leeftijd, voeding, schedelvorm, wel of geen verzorging en individuele aanleg spelen een duidelijke rol in de vorming van tandsteen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je kat zo min mogelijk tandplak kan krijgen zodat er ook geen tandsteenvorming kan ontstaan. Met name humane voedingsmiddelen zijn een belangrijke veroorzaker van tandplak bij je kat. Deze producten bevatten vaak suikers die voor het gebit zeer schadelijk zijn. Ook katten die blikvoeding krijgen zijn extra gevoelig voor tandplak, omdat deze voeding in tegenstelling tot harde brokjes het gebit niet goed reinigt en blijft plakken aan de tanden. Een goede premium kattenbrok zoals de Total Bite Regular ‘Adult’, maar ook de Total Bite Special ‘Big Cat/Oral Care’, zijn uitermate geschikt om het gebit van jouw kat in de basis stralend en gezond te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
f8351521-1bbb-481b-a41e-f2f05e3c8286,34c9c162-cc3d-4f2b-94d1-120fd9644b9e

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.