EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Geur ontlasting bij katten

Ontlasting stinkt nou eenmaal, ook bij katten. Bij de ene kat ruik je dit meer dan bij de andere. Het regelmatig verschonen van de kattenbak draagt hier natuurlijk ook aan bij. Daarnaast is niet iedere kat even handig in het begraven van de ontlasting. Sommige katten hebben dit niet goed geleerd en doen er geen moeite voor, of ze krabben de korrels de verkeerde richting op. Wanneer de drol dan bloot bovenop de kattenbakvulling blijft liggen zal dit meer stinken dan wanneer de drol netjes onder de vulling begraven ligt. Wanneer de ontlasting alsnog anders of sterker ruikt dan normaal, kan het zijn dat de kat wat mankeert. Met name als de stinkende ontlasting gepaard gaat met diarree is het belangrijk om de kat even door de dierenarts te laten onderzoeken. Mogelijk is er sprake van een parasiet die deze afwijkende geur veroorzaakt.

In sommige gevallen kan de voeding van de kat invloed hebben op de stinkende poep. Het kan dan nodig zijn over te schakelen naar een andere voeding met andere ingrediënten. Niet alleen de geur, ook de vorm en de hoeveelheid ontlasting zal dan snel veranderen. Goede ontlasting bij de kat bestaat uit een compacte kattendrol die donker van kleur is. Je kat hoeft hier niet al teveel moeite voor te doen en kan direct na het poepen weer zonder problemen verder lopen. Een gezonde premium kattenvoeding zal aanzienlijk bijdragen aan een optimale spijsvertering bij je kat. De Total Bite Special ‘Indoor/Sterilised’ bevat yucca extract als extra toevoeging. Yucca zorgt ervoor dat de ontlasting van de kat minder sterk ruikt.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.