EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Kale kop bij katten

Vachtproblemen zoals een kale kop bij de kat kunnen erg vervelend zijn. Je kat kan er veel last van krijgen en het achterhalen van de oorzaak is meestal nog best lastig. Vachtproblemen worden vaak ook pas ontdekt op het moment dat de kale of aangedane plekken zichtbaar worden. Kale plekken gaan vaak gepaard met huidproblemen of zijn zelfs een gevolg van huidproblemen.

Een kale kop bij de kat kan ook verschillende oorzaken hebben. Deze kaalheid kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door parasieten zoals ringworm. Kale plekke door ringworm komen meestal voor op de kop, de oorschelpen en de poten van de kat. Deze kunnen gebroken haren en roos bevatten. De plekken jeuken zelden maar je kat kan er wel degelijk aan gaan krabben of schuren waardoor er weer andere klachten kunnen ontstaan. Andere mogelijke veroorzakers van kale plekken op de kop kunnen een allergie, eczeem, ontstekingsreacties van de huid, of veel krabben vanwege parasieten zoals vlooien, luizen en teken zijn. Naast aan de kale plekken of haaruitval bij de kat kun je dan aan de huid zelf soms ook duidelijke veranderingen zien. Bij katten met een korte vacht zal dit eerder opvallen dan bij katten met een dikke lange vacht. Verkleuring van de vacht of huid, roodheid, bultjes, wondjes en korstjes kunnen allemaal tekenen van huid- en vachtproblemen bij je kat zijn.

Om de juiste behandeling te kunnen starten zul je moeten achterhalen waar de kale plekken door veroorzaakt worden. Wanneer jouw kat kale plekken of andere vachtproblemen heeft is het belangrijk om samen met de dierenarts de behandeling te bepalen. Overstappen naar een andere voeding kan hierbij nodig zijn. De Total Bite Special ‘Sensitive’, kunnen wij aanbevelen voor katten met vachtproblemen. Deze premium kattenvoeding is uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor katten en is speciaal samengesteld om de huid en vacht van je kat in gezonde conditie te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.