EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Blaasstenen bij katten

Er zijn veel katten die te maken krijgen met blaasgruis of blaasstenen. Blaasgruis bestaat uit kleine kristallen in de urine. Deze kunnen samenklonteren tot grotere kristallen en zich tot blaasstenen ontwikkelen. Er zijn verschillende varianten blaasgruis en blaasstenen mogelijk. De meest voorkomende zijn struviet en oxalaat. Indien het struviet betreft is dit goed te behandelen met een speciaal blaasstenendieet voor de kat. Oxalaatstenen moeten altijd operatief verwijderd worden. Het is belangrijk om de symptomen van blaasgruis en blaasstenen bij je kat vroegtijdig op te merken. Met name bij katers kan er namelijk zelfs een levensbedreigende situatie ontstaan. De symptomen komen erg overeen met de klachten die een blaasontsteking geeft. Zo zal je kat geregeld naar de kattenbak gaan, mogelijk urine verliezen, op andere plekken in huis plassen, veel persen maar niet kunnen plassen en zich meer wassen van onderen. Ook is het mogelijk dat de kat vanwege pijn wat begint te mauwen bij het plassen en in sommige gevallen is er ook bloed in de urine te zien.

Wanneer je het vermoeden hebt dat jouw kat last van blaasstenen of blaasgruis heeft kun je het beste even contact opnemen met de dierenarts. Door middel van een urineonderzoek kan er gekeken worden of er bloed, eiwitten of bacteriën te zien zijn. Op basis van deze uitslag kan er bepaald worden of verder onderzoek nodig is en welke behandeling er eventueel gestart kan worden. De vorming van blaasgruis en blaasstenen is redelijk te beïnvloeden met de voeding die jouw kat krijgt. Total Bite Indoor/Sterilised is speciaal ontwikkeld om de urinewegen bij je kat in optimale gezondheid te houden. Deze premium kattenbrok is uitermate geschikt ter ondersteuning bij overgevoelige urinewegen en bij een verhoogde kans op de vorming van blaasgruis en blaasstenen.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.