EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Haarballen bij katten

Haarballen bij katten komen geregeld voor. Bij de ene kat zie je vaker een haarbal dan bij de andere, maar over het algemeen krijgt iedere kat ermee te maken. Haarballen ontstaan tijdens de vachtverzorging. Hierdoor zijn met name katten met een lange of dikke vacht gevoeliger voor de vorming van haarballen.

Tijdens de vachtverzorging likt de kat de losse haren weg en krijgt deze daardoor binnen. De haren die tijdens het wassen worden ingeslikt klitten samen in de maag en vormen vervolgens een haarbal. Het lichaam merkt dit op en de haarbal gaat in de loop van de tijd irriteren. Wanneer deze haarbal te groot is of te lang blijft zitten kan deze het spijsverteringskanaal van de kat blokkeren. Mede daardoor is het belangrijk dat het lichaam zich regelmatig van haarballen ontdoet. Dit proces is enigszins te versnellen door voeding te geven die de juiste combinatie oliën, vetten en andere essentiële ingrediënten bevat die helpen bij de verwijdering van haarballen en de vorming ervan zoveel mogelijk tegengaan.

Ook is het belangrijk om je kat een voeding te geven die bijdraagt aan een zo gezond mogelijke huid en vacht. Door haaruitval en haarverlies zoveel mogelijk te voorkomen kun je de vorming van haarballen ook zoveel mogelijk verminderen. Hierdoor krijgt de kat minder haren binnen tijdens het wassen en zal de vorming van haarballen aanzienlijk verminderen. Wij kunnen zowel de Total Bite Special ‘Sensitive’ als de ‘Indoor/Sterilised’ aanbevelen voor de gevoelige kat. Deze premium kattenvoeding is uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor gevoelige katten met verschillende problemen zoals een slechte eetlust, urinewegproblemen, een overgevoelige spijsvertering of een slechte huid en vacht. De voeding is speciaal samengesteld om je kat in gezonde conditie te houden en bevat anti-haarbal ingrediënten.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53,ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.