EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Drinkproblemen bij katten

Drinkproblemen komen bij katten erg vaak voor. In normale omstandigheden heeft en gezonde kat zeer weinig water nodig om te overleven. Bij een kat is de urine namelijk er goed geconcentreerd waardoor het niet nodig zou moeten zijn om veel water te drinken. Veel katten krijgen daarnaast geregeld natvoer te eten wat voldoende vocht bevat en er zodoende ook aan bijdraagt dat je kat minder hoeft te drinken. Je zult een kat er normaal gesproken dan ook niet snel op betrappen dat er erg veel water wordt gedronken. Wanneer je wel degelijk merkt dat je kat te veel drinkt kan dit op verschillende problemen wijzen. De meest voorkomende oorzaken zijn; nierproblemen, leverproblemen, urineweginfectie, diabetes/suikerziekte, lymfeklierkanker en schildklierproblemen. Te weinig water drinken komt ook voor. Als katten te weinig drinken kunnen ze blaasproblemen krijgen. Houd er rekening mee dat katten het liefst op een rustige plek drinken. Om het water drinken te stimuleren kun je op verschillende plekken een waterbakje plaatsen en gebruik maken van een waterfontein kan ook goed helpen.

Wanneer jouw kat duidelijke drinkproblemen heeft is het belangrijk om eens bij de dierenarts langs te gaan om dit te onderzoeken. Mochten er medische problemen aanwezig zijn dan komen deze daarmee aan het licht en kan de juiste behandeling gestart worden. Je kat kan ook te veel of te weinig drinken vanwege de voeding die het krijgt of vanwege het ouder worden. Overstappen naar een andere voeding kan dan veel verschil maken. De Total Bite Regular ‘Senior’ bevat uitgebalanceerde voedingsstoffen ter ondersteuning van de gezondheid van de -ouder wordende- kat.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
169dee1e-6c46-4200-a1cc-7531ab337b9c

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.