EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Urine- en ontlastingproblemen bij katten

Veel katten hebben problemen met de urine of de ontlasting. Sommige katten hebben chronisch last van urine- en ontlasting problemen, andere katten krijgen dit in de loop van de tijd spontaan. Er zijn ook verschillende oorzaken van problemen aan de blaas en het urineren of aan de darmen en het ontlasten bij de kat. Er zijn bijvoorbeeld veel katten die te maken krijgen met blaasontsteking, blaasgruis of blaasstenen. Je kunt dit vaak herkennen aan het geregeld naar de kattenbak gaan, mogelijk urine verliezen, op andere plekken in huis plassen, veel persen maar niet kunnen plassen en zich meer wassen van onderen. Ook is het mogelijk dat de kat vanwege pijn wat begint te mauwen bij het plassen en in sommige gevallen is er ook bloed in de urine te zien. Slechte ontlasting bij de kat uit zich ook op verschillende manieren. Om te weten of jouw kat een slechte ontlasting heeft is het belangrijk om eerst te weten wat dan precies goede ontlasting is. Goede ontlasting bij de kat bestaat uit een compacte kattendrol die donker van kleur is. Je kat hoeft hier niet al teveel moeite voor te doen en kan direct na het poepen weer zonder problemen verder lopen. Slechte ontlasting kan daarentegen bijvoorbeeld dun, dik, hard, zacht, geel, groen, waterig of gemend zijn. Wanneer je kat last van slechte ontlasting heeft zal dit niet alleen erg vervelend zijn, het kan er ook op wijzen dat er meer aan de hand is.

Total Bite Indoor/Sterilised is speciaal ontwikkeld om de urinewegen bij je kat in optimale gezondheid te houden. Deze premium kattenbrok is uitermate geschikt ter ondersteuning bij overgevoelige urinewegen en bij een verhoogde kans op de vorming van blaasgruis en blaasstenen. Ook bij ontlastingsproblemen kan het overstappen naar een andere voeding nodig zijn. Zowel de Total Bite Regular ‘Senior’ als ook de Total Bite Specials ‘Indoor/Sterilised’ en ‘Sensitive’ zijn er speciaal voor overgevoelige katten en bieden een goede ondersteuning voor een optimale spijsvertering.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
169dee1e-6c46-4200-a1cc-7531ab337b9c,ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.