EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Allergische reacties bij katten

Allergische reacties komen bij katten helaas erg vaak voor. Bij een allergische reactie is er sprake van een overmatige reactie van het afweersysteem. Door de allergie reageert het immuunsysteem van je kat op een onschadelijke prikkel. Indien de barrière tussen de omgeving en jouw kat is aangetast, zoals de huid of darmwand, krijgen allergenen de kans om door te dringen en een allergische reactie op te wekken. Allergieën komen in verschillende vormen voor. Je kat kan bijvoorbeeld te maken hebben met een vlooienallergie, een voedselallergie, contactallergie of atopie. Bij een voedselallergie is de kat meestal allergisch voor een bepaald ingrediënt in de voeding. Vaak gaat het om een eiwit van een specifiek diersoort. De allergische reactie kan zich op verschillende manieren uiten. Je kat kan te maken hebben met jeuk, huidklachten, ontstekingen, oorontsteking, maar ook diarree, winderigheid of braken komen voor.

Bij voedselallergie komt het vaak voor dat de kat zowel huidklachten als maag- darmproblemen heeft. De kat heeft zelf voornamelijk last van jeuk. Door het vele krabben, likken en schuren kunnen er weer andere huidproblemen veroorzaakt worden en ontstaat er al snel een vicieuze cirkel die doorbroken dient te worden. Bij voedselallergie is het daarom erg belangrijk om een dieet te zoeken waar jouw kat geen allergische reacties bij krijgt. De Total Bite Specials ‘Salmon’ en ‘Sensitive’ bevatten essentiële voedingsstoffen voor een optimale conditie en een gezonde en glanzende vacht. Deze premium kattenbrok is uitermate geschikt ter ondersteuning van een overgevoelige spijsvertering en voor een gezonde huid en glanzende vacht. De voeding is speciaal ontwikkeld om de gezondheid en conditie van de gevoelige kat optimaal te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53,c2b8dd37-bd58-47f9-94dc-e0cda0e40bf1

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.