EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Veel jeuk bij katten

Iedere kat krabt wel eens vanwege jeuk, maar in de meeste gevallen is dit onschuldig of wordt het door een vlo, teek, of ander ongemak veroorzaakt. Mits er geen vlooienallergie meespeelt zal de jeuk dan ook slechts kortdurend zijn. Bij langdurige jeuk wordt het al snel lastiger om de oorzaak te achterhalen. Jeuk is dan ook één van de vervelendste klachten die een kat kan hebben. Ook voor het baasje is dit beslist niet leuk. Het kan heel frustrerend zijn om je kat zo met de jeuk te zien worstelen en niets te kunnen doen. Krabben met de poten is één van de mogelijkheden die een kat heeft om op de jeuk te reageren. Andere mogelijkheden zijn likken, schuren, schudden of bijten.

Wanneer jouw kat erg veel last van jeuk lijkt te hebben zijn er veel verschillende oorzaken die hier schuldig aan kunnen zijn. De jeuk kan onder andere veroorzaakt worden door parasieten zoals mijten, gisten, schimmels, wormen, teken of een vlooienallergie, schurft, bacteriële infecties, atopie, contactallergie, voedselallergie, voedselintolerantie, huidproblemen, hormonale invloeden, traag werkende schildklier of de ziekte van Cushing. Een andere veel voorkomende veroorzaker van jeuk bij katten is angst of stress. Een combinatie van één of meerdere van deze mogelijkheden kan ook het probleem zijn. Iedere oorzaak heeft een andere behandeling nodig. In veel gevallen kan het nodig zijn om over te stappen naar andere voeding om zo de jeukklachten bij je kat te verminderen. Er zijn situaties waarin de jeuk bij de kat zelfs helemaal verdwijnt na het geven van een andere dagelijkse voeding. De Total Bite Special ‘Sensitive’ is er speciaal voor overgevoelige katten die veel last van jeuk hebben.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.