EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Haaruitval bij katten

Haaruitval bij de kat kan erg vervelend zijn. Je kat kan er veel last van krijgen en het achterhalen van de oorzaak is meestal nog best lastig. Wanneer een kat last van overmatig haarverlies heeft krijgt het tijdens het wassen ook meer haren binnen dan anders. Hierdoor zullen er meer en grotere haarballen gevormd worden wat voor verstopping van het maagdarmkanaal kan zorgen. Haaruitval wordt vaak ook pas ontdekt op het moment dat de kat ongemakken ervaart of wanneer er kale of aangedane plekken in de vacht zichtbaar worden. Haaruitval gaat vaak gepaard met huidproblemen of is zelfs een gevolg van huidproblemen. Naast aan de vacht van de kat kun je dan aan de huid zelf soms ook duidelijke veranderingen zien. Bij katten met een korte vacht zal dit eerder opvallen dan bij katten met een dikke lange vacht. Verkleuring van de vacht of huid, roodheid, bultjes, wondjes en korstjes kunnen allemaal tekenen van huid- en vachtproblemen bij je kat zijn.

Om de juiste behandeling te kunnen starten zul je moeten achterhalen waar de haaruitval door veroorzaakt wordt. Veel voorkomende oorzaken zijn een voedselallergie of -intolerantie, parasieten zoals vlooien, teken, wormen of bepaalde mijten (vaak gecombineerd met een allergie voor deze parasieten), atopie (atopische dermatitis), hormonale invloed of een schimmelinfectie. Wanneer jouw kat veel haaruitval heeft is het belangrijk om samen met de dierenarts de behandeling te bepalen. Overstappen naar een andere voeding kan hierbij nodig zijn. De Total Bite Special ‘Sensitive’ kunnen wij aanbevelen voor katten met haaruitval. Deze premium kattenvoeding is uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor katten met haaruitval. De voeding is speciaal samengesteld om de huid en vacht van je kat in gezonde conditie te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.