EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Te veel drinken bij katten

Veel drinken komt bij katten erg vaak voor. Door het vele drinken gaat dit vaak gepaard met veel plassen. In normale omstandigheden heeft en gezonde kat zeer weinig water nodig om te overleven. Bij een kat is de urine namelijk er goed geconcentreerd waardoor het niet nodig zou moeten zijn om veel water te drinken. Veel katten krijgen daarnaast geregeld natvoer te eten wat voldoende vocht bevat en er zodoende ook aan bijdraagt dat je kat minder hoeft te drinken. Je zult een kat er normaal gesproken dan ook niet snel op betrappen dat er erg veel water wordt gedronken. Wanneer je wel degelijk merkt dat je kat te veel drinkt kan dit op verschillende problemen wijzen. De meest voorkomende oorzaken zijn; nierproblemen, leverproblemen, urineweginfectie, diabetes/suikerziekte, lymfeklierkanker en schildklierproblemen. 

Wanneer jouw kat meer drink dan dat je normaal gesproken van je kat gewend bent is het belangrijk om eens bij de dierenarts langs te gaan voor wat onderzoeken. Mochten er medische problemen zijn dan komen deze bij daarmee aan het licht en kan de juiste behandeling gestart worden. Je kat kan ook te veel drinken vanwege de voeding die het krijgt of vanwege het ouder worden. Overstappen naar een andere voeding kan dan veel verschil maken. De Total Bite Regular ‘Senior’ bevat uitgebalanceerde voedingsstoffen ter ondersteuning van de gezondheid van de -ouder wordende- kat. Bij urinewegproblemen raden wij aan over te stappen naar Total Bite 'Indoor/Sterilised'. Deze premium kattenbrok is speciaal ontwikkeld om de urinewegen bij je kat in optimale gezondheid te houden. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Kat

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.