EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Huidproblemen bij katten

Katten krijgen helaas erg vaak te maken met huidproblemen. In de meeste gevallen worden de huidproblemen veroorzaakt door een allergie. Er zijn verschillende soorten allergieën bij de kat. Zo kan een vlooienallergie de boosdoener zijn, kan je kat huidproblemen door atopie hebben of kan er sprake zijn van een voedingsallergie. Huidproblemen door autoimmuunziektes of schimmelinfecties worden ook geregeld gezien. Daarnaast zijn er ook nog andere oorzaken voor huidproblemen bij de kat.

Indien er sprake is van huidproblemen door een allergie dan merk je dit vaak aan het overmatig likken en wassen van de vacht. De kat heeft soms kale plekken op de onderrug, in de liezen of op de kop. Je kat kan ook last van korstjes of bultjes hebben. Deze huidproblemen kunnen erg veel jeuk geven waardoor je kat gaat krabben of schuren. De kans bestaat dat hierdoor de bultjes of korstjes opengaan en gaan bloeden. Huidproblemen door allergie gaan vaak gepaard met oorproblemen. Je kat zal vaker aan het oor krabben en ermee schudden en wanneer je een kijkje in het oor neemt tref je vaak viezigheid aan.

Katten met een gevoelige huid krijgen eerder en vaak ook meer last. Een gezonde huid is bij de kat te herkennen aan een glanzende en volle vacht, vrij van schilfers, plekjes, korstjes of bultjes. Zowel de huid als de vacht zijn van buitenaf goed te onderhouden. Hiermee voorkom je alleen niet de invloed die van binnenuit geldt. Denk hierbij aan hormonen, allergieën of de voedingstoffen die de kat binnenkrijgt. Allergische reacties op voedingstoffen kunnen leiden tot een reactie in de huid van een kat. Het kan dan nodig zijn om over te stappen naar een andere kattenvoeding. De Total Bite Specials ‘Salmon’ en ‘Sensitive’ zijn uitermate geschikt voor katten met huidproblemen. De voeding is speciaal samengesteld om overgevoelige katten optimaal te ondersteunen.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
0b08b089-06a4-4ad4-8a31-a68b4408da53,c2b8dd37-bd58-47f9-94dc-e0cda0e40bf1

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.