EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Overgewicht bij katten

Veel huisdieren zijn te zwaar. Ook bij katten komt overgewicht erg vaak voor. Katten met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen en lopen veel risico. Gewichtstoename wordt voornamelijk veroorzaakt door te veel eten in combinatie met weinig beweging, waardoor er een snelle toename van lichaamsvet zal zijn. Net zoals bij mensen slaat het lichaam van een kat vet op als er meer calorieën worden geconsumeerd dan verbruikt. De leeftijd van de kat kan van invloed op het zwaarder worden zijn, maar ook blessures of ziektes, castratie en sterilisatie of het ras van de kat kunnen hier meer invloed op hebben.

Niet iedereen ziet direct aan de kat of deze te zwaar of te dik is. Je kunt samen met de dierenarts je kat geregeld wegen en zo het gewicht van je kat goed in te gaten te houden. Op de weegschaal komt het exacte gewicht van je kat aan het licht. Daarnaast is het belangrijk om ook op het oog in de gaten te houden of je kat goed op gewicht blijft. Bij een ideaal gewicht zijn de ribben niet zichtbaar, maar wel makkelijk te voelen. Zodra de ribben zichtbaar worden en je kat van bovenaf gezien en teruglopende taille heeft zal deze te mager zijn. Bij overgewicht zijn de ribben niet goed te voelen en loopt van bovenaf gezien de taille erg naar buiten. Er ontstaat een ovaalvormig, rond lijf in plaats van meer rechthoekig.

Om je kat af te laten vallen is het belangrijk om een plan op te stellen. Wanneer jouw kat gevoelig is voor het krijgen van overgewicht kan het nodig zijn over te stappen naar een andere voeding. Alleen maar minder voer geven is geen optie. Je kat heeft voedingstoffen nodig en zal anders de hele dag door honger houden. De kattenvoeding Total Bite Regular ‘Senior’ en de Total Bite Special ‘Indoor/Sterilised’ zijn speciaal voor katten met een verminderde energiebehoefte of overgewicht. Deze voeding is uitermate geschikt voor volwassen katten met of de neiging tot overgewicht.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
169dee1e-6c46-4200-a1cc-7531ab337b9c,ce5b16d5-0bd3-4679-9147-f9e26c309bef

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.