EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Diarree bij cavia's

Een cavia produceert twee soorten keutels: gewone keutels en blindedarmkeutels. De gewone caviakeutels horen hard en langgerekt te zijn. Je kunt de keutels oppakken zonder dat je er vieze vingers van krijgt. Blindedarmkeutels daarentegen zijn een stuk zachter. Normaal gesproken eet een cavia deze blindedarmkeutels zelf op omdat deze noodzakelijke eiwitten, mineralen en bacteriën bevatten. Als jouw cavia ze niet eet zul je ze meer in het hok zien liggen of bij je cavia aan de kont vastgeplakt zien zitten. Je spreekt van diarree wanneer de ontlasting van je cavia niet goed gevormd is van zacht tot waterdun. Je cavia kan ook wat andere ontlasting krijgen door groenvoer wat het niet goed verdraagt, teveel groenvoer of door medicatie. Zodra je cavia waterdunne diarree heeft is er duidelijk meer aan de hand en is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan voor een onderzoek. Diarree bij cavia’s kan levensbedreigend zijn. Mogelijke oorzaken van diarree bij cavia’s zijn; darmontsteking, virus of bacterie, overgroei door brillendoosgisten, eten van bedorven voedsel, vergiftiging, parasieten, flagellaten of gebitsproblemen. Zorg dat je cavia altijd vers drinkwater ter beschikking heeft, de vacht van je cavia schoon blijft en het hok goed verschoon wordt. 

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Daarnaast maken Cavia’s zelf geen vitamine C aan maar hebben ze dit wel hard nodig. Daarom is het van groot belang via de voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Total Bite Complete is verrijkt met vitamine C om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Knaagdier

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.