EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Huidproblemen bij konijnen

Huidproblemen komen geregeld voor bij konijnen. De huidproblemen uiten zich in verschillende vormen. De meest voorkomende zijn kale plekken, haaruitval, jeukende plekken, schilfers, korsten en ontstoken plekken. De hoeveelheid haaruitval kan ook vanwege de ruiperiode zijn toegenomen. Het is belangrijk om dit uit te sluiten. De huidproblemen kunnen op één specifieke plek tot uiting komen of verdeeld over het lichaam op meerdere plekken ontstaan. Ze kunnen acuut op komen zetten of geleidelijk steeds meer zichtbaar worden en voor meer klachten gaan zorgen. Niet alle huidproblemen zijn direct goed zichtbaar. Je merkt het vaak wel aan het gedrag van je konijn. Wees alert wanneer je konijn veel aan het krabben of likken is en wanneer je konijn een algehele zieke indruk maakt. Mogelijke oorzaken van de problemen aan de huid zijn schimmels, (bacteriële) infecties, allergie, schurft, vachtmijt, oormijt, vlooien, abcessen en Myiasis. Neem bij een vermoeden van huidproblemen altijd even contact op met de specialist. De dierenarts kan een juiste diagnose stellen om vervolgens de behandeling in te starten die nodig is.

Om je konijn gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Met Total Bite Complete voor konijnen zorg je voor een gezonde darmflora en bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw konijn te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezond konijn.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Knaagdier

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.