EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Selectief eetgedrag bij konijnen

Selectief eetgedrag komt erg veel voor bij konijnen. Konijnen weten heel goed wat ze lekker en wat ze net even iets minder lekker vinden. Dit zul je ook direct terugzien in het eetgedrag van je konijn. Zodra het lekkere aanwezig is zal er niet aan het minder lekkere begonnen worden. Zodra het lekkere op is begint het konijn dan alsnog van het minder lekkere te eten. Selectief eetgedrag wordt veel gezien bij konijnen die als basisvoeding een gemende voeding te eten krijgen. De noten en zaden in deze voeding zijn vele malen smakelijker dan de korrels, waardoor deze eerst opgegeten zullen worden en de brokjes blijven liggen. Deze laatste bevatten juist de belangrijkste voedingstoffen die je konijn dagelijks binnen dient te krijgen. Je kunt dit enigszins sturen door het voerbakje pas weer te vullen wanneer het helemaal leeg is, maar een konijn blijft een konijn. Door selectief eetgedrag kan er op den duur dan ook een serieus tekort aan een bepaalde voedingsstof ontstaan. Een tekort weer aanvullen tot gewenst niveau kan erg lang duren wat serieuze gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Om je konijn gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Met Total Bite Complete voor konijnen zorg je voor een gezonde darmflora en bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw konijn te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezond konijn.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
b3f39f32-aeb6-4983-a709-801445de3889

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.