EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Selectief eetgedrag bij cavia's

Selectief eetgedrag komt erg veel voor bij cavia’s. Cavia’s weten heel goed wat ze lekker en wat ze net even iets minder lekker vinden. Dit zul je ook direct terugzien in het eetgedrag van je cavia. Zodra het lekkere aanwezig is zal er niet aan het minder lekkere begonnen worden. Zodra het lekkere op is begint zal de cavia dan alsnog van het minder lekkere te eten. Selectief eetgedrag wordt veel gezien bij cavia’s die als basisvoeding een gemende voeding te eten krijgen. De noten en zaden in deze voeding zijn vele malen smakelijker dan de korrels, waardoor deze eerst opgegeten zullen worden en de brokjes blijven liggen. Deze laatste bevatten juist de belangrijkste voedingstoffen die je cavia dagelijks binnen dient te krijgen. Je kunt dit enigszins sturen door het voerbakje pas weer te vullen wanneer het helemaal leeg is, maar een cavia blijft een cavia. Door selectief eetgedrag kan er op den duur dan ook een serieus tekort aan een bepaalde voedingsstof ontstaan. Een tekort weer aanvullen tot gewenst niveau kan erg lang duren wat serieuze gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan maar hebben dit wel hard nodig. Daarom is het van groot belang via de voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Total Bite Complete is verrijkt met vitamine C om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
6e9621e8-3860-4566-b5fa-33464b29dcbe

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.