EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Kale plekken bij cavia's

Kale plekken in de vacht komen geregeld voor bij cavia’s. De kale plekken kunnen veroorzaakt worden door vervelende huidproblemen. Ook jeuk kan voor kale plekken in de vacht zorgen. Wanneer de cavia veel krabt zal de vacht los raken en uitvallen waardoor kale plekken te zien zullen zijn. De hoeveelheid haaruitval kan ook vanwege de ruiperiode zijn toegenomen. Het is belangrijk om dit uit te sluiten. De kale plekken bij een cavia kunnen op één specifieke plek tot uiting komen of verdeeld over het lichaam op meerdere plekken ontstaan. Ze kunnen acuut op komen zetten of geleidelijk steeds meer zichtbaar worden en voor meer klachten gaan zorgen. Je merkt het vaak wel aan het gedrag van je cavia dat er iets niet pluis is. Wees alert wanneer je cavia op een specifieke plek veel aan het krabben of likken is en wanneer je cavia een algehele zieke indruk maakt. De jeuk kan vrij hevig worden wat zelfs tot gevaarlijke krampaanvallen kan leiden. Mogelijke oorzaken van de problemen aan de huid zijn schimmels, (bacteriële) infecties, allergie, schurft of parasieten. Neem bij een vermoeden van kale plekken door huidproblemen altijd even contact op met de specialist. De dierenarts kan een juiste diagnose stellen om vervolgens de behandeling in te starten die nodig is.

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan maar hebben dit wel hard nodig. Daarom is het van groot belang via de voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Total Bite Complete is verrijkt met vitamine C om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Knaagdier

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.