EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Diarree bij konijnen

Een konijn produceert twee soorten keutels: gewone keutels en blindedarmkeutels. De gewone konijnenkeutels horen hard en rond te zijn. Je kunt de keutels oppakken zonder dat je er vieze vingers van krijgt. Blindedarmkeutels daarentegen zijn een stuk kleiner en zachter. De keutels zitten vaak als trosjes aan elkaar geplakt en kunnen ook sterker ruiken. Normaal gesproken eet een konijn de blindedarmkeutels zelf op omdat deze noodzakelijke eiwitten, mineralen en bacteriën bevatten. Als jouw konijn ze niet eet zul je ze meer in het hok zien liggen of bij je konijn aan de kont vastgeplakt zien zitten. Dit wordt nog wel eens verward met diarree, maar is het dus niet. Je konijn kan ook wat zachtere ontlasting krijgen door groenvoer wat het niet goed verdraagt, teveel groenvoer of door medicatie. Zodra je konijn waterdunne diarree heeft is er duidelijk meer aan de hand en is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan voor een onderzoek. Diarree bij konijnen kan levensbedreigend zijn. Mogelijke oorzaken van diarree bij konijnen zijn; darmontsteking, virus of bacterie, VHS, eten van bedorven voedsel, vergiftiging, parasieten of gebitsproblemen. Zorg dat je konijn altijd vers drinkwater ter beschikking heeft, de vacht van je konijn schoon blijft en het hok goed verschoon wordt.

Om je konijn gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Met Total Bite Complete voor konijnen zorg je voor een gezonde darmflora en bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw konijn te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezond konijn.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
b3f39f32-aeb6-4983-a709-801445de3889

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.