EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Niet voldoende tandslijtage bij cavia's

De tanden van een cavia blijven gedurende het hele leven doorgroeien met gemiddeld wel 2 millimeter per week. De kiezen blijven ook doorgroeien maar dan met gemiddeld 4 millimeter per maand. Door regelmatig te kauwen en knagen slijten de tanden en kiezen op een natuurlijke manier af. Een cavia kan daarnaast ook zelf de tanden bijslijpen door ze tegen elkaar heen en weer te laten bewegen. Dit zie je een cavia vaak doen wanneer het zit te rusten. Het is belangrijk dat het tempo waarop de tanden groeien en het tempo waarop de tanden slijten goed met elkaar in balans zijn. Wanneer dit niet het geval is kan je cavia daar erg veel last van hebben. Niet voldoende tandslijtage kan voor vervelende gezondheidsproblemen zorgen. Er kunnen bijvoorbeeld doorgegroeide tanden (ook wel olifantstanden) of haakjes op de kiezen ontstaan. Je cavia kan hier wondjes aan overhouden en het belemmert het goed kunnen eten. Abcessen, oogproblemen, darmproblemen en gewichtsverlies komen ook erg vaak voor wanneer er niet voldoende tandslijtage bij de cavia is.

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Het goed in balans houden van de natuurlijke tandslijtage is met name te beïnvloeden door de juiste voeding te geven. Vitamine C speelt hier een belangrijke rol bij. Van caviavoeding met harde bestandsdelen slijten de tanden vanzelfsprekend ook sneller. Bepaalde stoffen en zanddeeltjes in het voer dragen hier ook aan bij. Met Total Bite Complete voor cavia’s bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage en zorg je voor een gezonde darmflora. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen en is verrijkt met vitamine C om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
6e9621e8-3860-4566-b5fa-33464b29dcbe

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.