EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Huidproblemen bij cavia's

Huidproblemen komen geregeld voor bij cavia’s. De huidproblemen uiten zich in verschillende vormen. De meest voorkomende zijn kale plekken, haaruitval, bulten, jeukende plekken, schilfers, korsten en rode/ontstoken plekken. Bij cavia’s komen ook ontstekingen aan de voetzolen voor. Deze herken je aan gezwollen hakken, zwerende voetzolen en mogelijk abcessen. De huidproblemen bij een cavia kunnen op één specifieke plek tot uiting komen of verdeeld over het lichaam op meerdere plekken ontstaan. Ze kunnen acuut op komen zetten of geleidelijk steeds meer zichtbaar worden en voor meer klachten gaan zorgen. Mogelijke oorzaken van de problemen aan de huid zijn schimmels, (bacteriële) infecties, allergie, schurft, parasieten, pododermatitis en huidtumoren. Niet alle huidproblemen zijn direct goed zichtbaar. Je merkt het vaak wel aan het gedrag van je cavia. Wees alert wanneer je cavia veel aan het krabben of likken is en wanneer je cavia een algehele zieke indruk maakt. De jeuk kan vrij hevig worden wat zelfs tot gevaarlijke krampaanvallen kan leiden. Neem bij een vermoeden van huidproblemen altijd even contact op met de specialist. De dierenarts kan een juiste diagnose stellen om vervolgens de behandeling in te starten die nodig is.

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan maar hebben dit wel hard nodig. Daarom is het van groot belang via de voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Total Bite Complete is verrijkt met vitamine C om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Knaagdier

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.