EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Geen eetlust bij konijnen

Geen eetlust hebben is bij konijnen meestal een teken dat er iets aan de hand is. Een gezond konijn eet veel en wordt altijd blij van eten. Een ziek konijn is normaliter moeilijk te herkennen omdat ze de symptomen goed en lang verborgen weten te houden. Konijnen zijn tenslotte prooidieren en als prooidier zwakte tonen kan natuurlijk niet. Zodra je merkt dat je konijn niet meer eet, minder eet, een bepaald soort voedsel niet meer wil eten of problemen lijkt te hebben met het eten zal dit dus al snel kunnen betekenen dat je konijn ziek is. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een konijn geen eetlust heeft. Geen eetlust hebben kan bijvoorbeeld aan de lengte van de tanden of aan mogelijk aanwezige tand- of kaakproblemen liggen. Een konijn heeft ook een zeer gevoelig, zeer uitgebalanceerd maagdarmstelsel. De meeste problemen ontstaan in het maagdarmstelsel en één van de meest voorkomende problemen is gas. Deze gasvorming komt altijd plotseling en je konijn kan hier buikpijn van krijgen welke je aan een borrelend geluid in de buik kunt herkennen. Je kunt je voorstellen dat je konijn dan minder of zelfs geen eetlust meer heeft. Ook zal de darmflora schade op kunnen lopen wanneer het konijn hierdoor niets eet. Er kunnen darmstoornissen zoals obstipatie of diarree ontstaan. 

Om je konijn gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Met Total Bite Complete voor konijnen zorg je voor een gezonde darmflora en bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw konijn te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezond konijn.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
b3f39f32-aeb6-4983-a709-801445de3889

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.