EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Geen eetlust bij cavia's

Geen eetlust hebben is bij cavia’s een teken dat er iets aan de hand is. Een gezonde cavia’s eet veel en wordt altijd blij van eten. Een zieke cavia is normaliter moeilijk te herkennen omdat ze de symptomen goed en lang verborgen weten te houden. Cavia’s zijn tenslotte prooidieren en als prooidier zwakte tonen kan natuurlijk niet. Zodra je merkt dat je cavia niet meer eet, minder eet, een bepaald soort voedsel niet meer wil eten of problemen lijkt te hebben met het eten zal dit dus al snel kunnen betekenen dat je cavia ziek is. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een cavia geen eetlust heeft. Geen eetlust hebben kan bijvoorbeeld aan de lengte van de tanden of aan mogelijk aanwezige kaakproblemen liggen. Ook zal de darmflora ernstige schade oplopen wanneer de cavia geen eetlust meer heeft en niets eet. Er kunnen darmstoornissen zoals obstipatie of diarree ontstaan. Binnen 12 uur kan er al leverschade optreden met -meestal- dodelijke afloop. Wanneer je cavia ziek is en stopt met eten zal dit al snel levensbedreigende situaties opleveren. Een cavia kan heel slecht tegen niet eten en zal nog voordat de reserves uit eigen lichaamsvet op zijn sterven.

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan maar hebben dit wel hard nodig. Daarom is het van groot belang via de voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Total Bite Complete is verrijkt met vitamine C om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
6e9621e8-3860-4566-b5fa-33464b29dcbe

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.