EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Voedselintolerantie bij konijnen

Wanneer je konijn een voedselallergie of -intolerantie lijkt te hebben, betekent dit dat het konijn overgevoeligheidsreacties ontwikkelt op via de voeding toegediende stoffen. Dit kunnen ook stoffen zijn die gebruikt zijn ter bereiding van de brokken. Er wordt vaker van een voedselovergevoeligheid gesproken, omdat zowel een voedselallergie als een voedselintolerantie dezelfde klachten kunnen geven. Deze twee reacties zijn op basis van de symptomen niet van elkaar te onderscheiden. De overgevoeligheidsreacties leiden vaak tot jeukklachten, huidproblemen, ontstekingen, haaruitval, kale plekken of maag- darmklachten. Houd er rekening mee dat je konijn niet perse op de dagelijkse hoofdvoeding hoeft te reageren maar dat het ook aan de tussendoortjes kan liggen. Probeer dit door middel van eliminatie uit te vinden en begin door eerst al het overbodige extra’s buiten beschouwing te laten. Indien je konijn met de basisvoeding geen klachten heeft kun je stap voor stap weer andere onderdelen toevoegen aan het menu. Zodra je merkt dat de klachten terugkomen mag je er vanuit gaan dat hetgeen wat als laatste is toegevoegd de overgevoeligheidsreactie veroorzaakt.

Om je konijn gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Met Total Bite Complete voor konijnen zorg je voor een gezonde darmflora en bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw konijn te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezond konijn.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
b3f39f32-aeb6-4983-a709-801445de3889

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.