EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Haaruitval bij konijnen

Haaruitval bij konijnen komt geregeld voor en hoeft niet direct voor problemen te zorgen. Vaak gaat het om normale haaruitval tijdens de ruiperiode. Wanneer je konijn in de rui is kan het in korte tijd erg veel haren verliezen. De konijnenvacht ligt verspreid door het hok en soms zijn er zelfs kalende plekken zichtbaar bij je konijn. Haaruitval hoeft niet altijd vanuit de rui te komen dus het is wel belangrijk rekening te houden met andere mogelijke oorzaken en hier alert op te zijn. Allergieën, mijten, schimmels en andere parasieten kunnen de haaruitval bij je konijn namelijk ook veroorzaken. In de meeste gevallen ontdek je bij deze veroorzakers ook andere symptomen dan enkel haaruitval. Je konijn kan bijvoorbeeld een rode huid, korstjes of roos in de vacht hebben. Een belangrijk gegeven is de plek op het lichaam waar de haaruitval het meest voorkomt. Dit kan uitsluitsel geven of het om de rui of om een ziekte gaat. Ga bij twijfel altijd even naar de dierenarts. De dierenarts kan voor je uitsluiten of het om normale haaruitval tijdens de rui gaat of dat er meer aan de hand is wat het haarverlies veroorzaakt. 

Om je konijn gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Met Total Bite Complete voor konijnen zorg je voor een gezonde darmflora en bied je de juiste ondersteuning bij de natuurlijke tandslijtage. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw konijn te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezond konijn.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Knaagdier

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.