EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Haaruitval bij cavia's

Haaruitval bij cavia’s komt niet zo vaak voor als bij andere huisdieren. Er zijn een aantal redenen waarom een cavia haar kan verliezen. Als je cavia haar verliest mag je dit niet negeren en is het belangrijk alert te zijn. Haarverlies bij cavia’s kan bijvoorbeeld duiden op parasieten, stress, een verwonding, abcessen en nog een aantal andere aandoeningen. Zodra je haaruitval bij je cavia opmerkt, is het goed om je cavia te onderzoeken en de mogelijke oorzaak te achterhalen. Kijk goed of je kleine parasieten in de vacht ziet bewegen. Probeer uit te sluiten dat je cavia pijn heeft of gewond is. Kaalheid achter de oren of op de achterhand komt erg veel voor en duidt niet direct op een medische oorzaak. Wanneer de onderliggende huid van je cavia in goede conditie is er meestal niets aan de hand. Een cavia kan ook haren verliezen tijdens de ruiperiode. Een cavia verhaart dan niet zo extreem als andere dieren dat kunnen, maar het is wel degelijk mogelijk. Ga bij twijfel over haaruitval altijd even naar de dierenarts. De dierenarts kan voor je uitsluiten of er meer aan de hand is wat het haarverlies veroorzaakt. 

Om je cavia gezond en in een optimale conditie te houden is het belangrijk een complete voeding met de juiste voedingsstoffen te geven. Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan maar hebben dit wel hard nodig. Daarom is het van groot belang via de voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Total Bite Complete is verrijkt met vitamine C om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Elke brok Total Bite Complete bevat alle benodigde voedingsstoffen om jouw cavia te voorzien van een volwaardige maaltijd. De voeding is vanwege een hoge smaakacceptatie ook zeer geschikt voor de selectieve eters. Altijd hét recept voor een gezonde cavia.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Knaagdier

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.