EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Blessures bij honden

Blessures bij honden komen in verschillende vormen voor. Blessures zoals verrekking, verstuiking of een kneuzing zijn de meest voorkomende en vaak een gevolg van (over)vermoeidheid. Sporthonden krijgen geregeld te maken met blessures. Dit is vaak te wijten aan een slechte warming-up of door de hond te weinig rust te bieden na het sporten. Daarnaast kunnen bepaalde honden vanwege de bouw of levensstijl ook gevoeliger voor blessures zijn. De ene hond krijgt nou eenmaal eerder last van blessures dan de andere. Erfelijke aanleg speelt hier ook een belangrijke rol bij. De ene hond is zwaargebouwd met stevige botten, de ander is juist lichtgebouwd met een veel atletischer lichaam. Aan de bouw van je hond kun je niet veel doen, aan de spieren des te meer. 

De voeding die jij aan je hond geeft heeft invloed op de gezondheid van de spieren, pezen en het skelet. Je voorkomt met de voeding niet dat je hond blessures op kan lopen, want ondanks goede voeding kan het altijd alsnog gebeuren dat een hond een blessure oploopt. Met de voeding van Total Bite bied je het lichaam van je hond in ieder geval al wel de gezonde basis die nodig is. Naast voeding is de juiste hoeveelheid beweging minstens zo belangrijk om de spieren, pezen, gewrichten en botten gezond te houden. Door op de juiste manier in de juiste hoeveelheid met je hond te bewegen zorg je ervoor dat de spieren goed getraind en ontwikkeld zullen zijn. Dit hebben ze nodig om het skelet van je hond te ondersteunen tijdens de dagelijkse bewegingen. Een goede balans tussen voeding, beweging en rust zal de kans op blessures aanzienlijk doen verminderen. De Total Bite special ‘fish & rice’ sluit goed aan bij de wensen van honden die gevoeliger voor blessures zijn.

 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.