EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Diarree bij honden

Wanneer je hond last van diarree heeft zal dit erg vervelend zijn. Je hond kan zich er heel erg ziek door voelen en loopt ook nog eens het risico op uitdroging. Bij diarree verliest je hond in een korte tijd erg veel vocht. Je dient er daarom bij diarree altijd voor te zorgen dat je hond voldoende water binnenkrijgt om uitdroging zoveel mogelijk te voorkomen. Diarree komt erg snel opzetten waardoor je hond het vaak niet redt om tot buiten te wachten. Deze ongelukjes in huis zijn voor jezelf niet prettig, maar voor je hond zijn ze nog minder leuk. Het is belangrijk de oorzaak van de diarree te achterhalen en ervoor te zorgen dat de klachten snel minder zullen worden.

Wanneer een hond last van diarree heeft is er meestal sprake van een darminfectie. Deze kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een virus, een bacterie, iets verkeerds gegeten te hebben, de aanwezigheid van wormen of wellicht een voedselallergie. Diarree komt in verschillende vormen voor. Zowel de kleur als de vastigheid bij diarree verschilt. De ontlasting kan papperig en zacht of zelfs waterig dun zijn. Diarree kan ook erg licht, waterig, donker of bloederig van kleur zijn. Bloed in de ontlasting hoeft niet direct een ernstige oorzaak te hebben. Bloed in de ontlasting kan helder rood, zwart, duidelijk zichtbaar of vermengd met slijm zijn. Zowel voor de ontlasting als voor het bloed geldt dat de kleur je al veel over de oorzaak kan vertellen. Breng de dierenarts altijd even op de hoogte van de diarreeklachten bij je hond zodat er juist advies gegeven kan worden op het moment dat het nodig zal zijn.

Honden met een gevoelig maag- darmstelsel hebben vaker last van diarree of zachte ontlasting. Om je hond van deze klachten af te helpen kan het overstappen naar andere voeding nodig zijn. Zowel de Total Bite special ‘turkey & potato’ als alle varianten van de Total Bite Fresh zijn er speciaal voor overgevoelige honden en bieden een goede ondersteuning voor een optimale spijsvertering.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
6c2d6f1c-5149-4264-8edf-b8a02f88c5a6,2734a4da-4b64-42c6-b708-bd5602ea3fc2,21a07f7e-c0b6-4923-908b-ad67c08f9180,2f56e898-b496-4150-9c2b-b02b54a8fcf6,36aa60ef-819d-469d-86be-aaf24dd07374

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.