EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Verminderd hongergevoel bij honden

Honden met een verminderd hongergevoel kunnen problemen met de eetlust krijgen en soms zelfs helemaal niet meer willen eten. Het is belangrijk om eerst medische oorzaken voor een verminderd hongergevoel uit te sluiten. Medicijngebruik kan ook een oorzaak zijn waarom je hond ineens minder honger lijkt te hebben en moeilijker eet. Er zit veel verschil in het plots een verminderd hongergevoel te hebben, gedurende een korte periode niet tot nauwelijks te willen eten, of al gedurende een lange periode weinig honger te hebben. Niet iedere hond met een verminder hongergevoel is ook direct ziek. Sommige honden zijn nou eenmaal kieskeurig en moeilijke eters. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Een hond kan gelukkig langdurig zonder voeding. Drinkwater is veel belangrijker. Zolang je hond water drinkt, niet al te mager is of wordt en verder geen klachten heeft kun je het best een tijdje aanzien. In alle andere gevallen is het wel verstandig om contact op te nemen met de dierenarts. Verder onderzoek kan nodig zijn. 

Door op zoek te gaan naar mogelijke oorzaken van het verminderde hongergevoel bij je hond kom je er wellicht ook achter dat het aan de voeding ligt. Misschien vindt jouw hond de smaak van de voeding die het krijgt gewoon niet lekker of zijn de brokken te groot, te klein, te hard of te zacht. Misschien krijgt je hond wel teveel voeding aangeboden en heeft het daardoor bij de volgende maaltijd nog niet genoeg honger gekregen. Wanneer jouw hond genoeg andere tussendoortjes krijgt zal de maaltijd ook vaker blijven staan. Het overstappen naar andere voeding kan al voldoende zijn om je hond van de eetlust problemen af te helpen. Bij Total Bite is het mogelijk om een gratis proefbeker op te vragen gevuld met voeding afgestemd op de bijzonderheden van jouw hond. De Total Bite special ‘fish & rice’ en alle varianten van de Total Bite Fresh zijn mede vanwege de hoge smaakacceptatie erg goed geschikt voor honden met een verminderd hongergevoel.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.