EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Kans op hernia bij (das-)honden

Zowel een nek- als rughernia komt bij honden erg vaak voor. Tussen de wervels van de wervelkolom bevinden zicht de tussenwervelschijven. Deze schijven bestaan uit een bindweefselschijf met een gel-achtige kern. Wanneer de bindweefselschijf scheurt kan de gel-achtige kern naar buiten komen en vervelend op het ruggenmerg met zenuwen drukken. Dit veroorzaakt erg veel pijn bij je hond en kan zelfs verlamming tot gevolg hebben. Wanneer je hond een hernia heeft merk je dat vaak aan gespannen spieren, pijnreacties en minder mobiel zijn. Er zijn honden die meer risico lopen op het krijgen van een hernia. Dashonden zoals de Teckel en look-a-likes van de teckel zijn hier het meest bekend mee. Door de lange rug die deze honden hebben zijn de tussenwervelschijven op de overgang van borst naar lage rug gevoeliger dan bij kortere honden. Dit geldt natuurlijk voor alle honden met een lange rug, zowel grote als kleine honden. Wel is er een verschil te zien tussen de locatie van de hernia en of het een grote of kleine hond betreft. De lage rughernia komt het meeste voor bij de grote hondenrassen en -types. Nekhernia’s lijken bij beide evenveel voor te komen. 

Naast Dashonden zoals de Teckel komt een hernia ook vaker dan gemiddeld voor bij de Basset, Beagle, Franse bulldog, Lhasa Apso, Maltheser, Pekingees, Shih Tzu, de Welsh corgi en alle kruisingen of look-a-like honden van deze rassen. Bij honden met een verhoogde kans op een hernia is het op de juiste manier optillen erg belangrijk. Houd daarom bij het tillen van de hond de wervelkolom altijd zo recht mogelijk. Dit kun je doen door je hond met één arm tussen de voorpoten door en één arm tussen de achterpoten door op te tillen. Voeding is ook erg belangrijk om de kans op een hernia te verkleinen. Een mindere doorbloeding en regelmatig maag- en darmklachten kunnen rugpijn veroorzaken of verergeren. De Total Bite special ‘fish & rice’ is uitermate geschikt voor (das-)honden met een verhoogde kans op een hernia. De voeding is speciaal samengesteld om de botten en gewrichten van je hond gezond te houden.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.