EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Hernia bij honden

Honden kunnen net als mensen ook een hernia krijgen, zowel in de nek als in de rug. Wanneer je naar het skelet van de hond zou kijken zie je vanaf het hoofd tot aan de staart de wervelkolom lopen. De wervelkolom bestaat uit een groot aantal wervels welke het ruggenmerg van de hond beschermen. Tussen deze wervels bevinden zich de tussenwervelschijven welke ieders uit een bindweefselschijf met een gel-achtige kern bestaan. Het ruggenmerg is als het ware een grote dikke kabel met allerlei zenuwen en loopt door het midden van deze wervelkolom. Wanneer jouw hond een hernia heeft betekent dit dat het stevige bindweefsel van de tussenwervelschijf is gescheurd en de gel-achtige kern naar buiten sijpelt. Wanneer deze kern op het ruggenmerg of zenuw drukt spreken we van een hernia. Dit zal pijnlijke rug-, spier- en zenuwpijn met zich meebrengen voor je hond. Andere symptomen van een hernia bij de hond zijn afhankelijk van waar de hernia zich bevindt en waar de kern precies op drukt. Symptomen die veel voorkomen zijn uitvalsverschijnselen, verlammingsverschijnselen, pijn bij het bewegen, acute pijnscheuten. Deze klachten komen ook nog eens in verschillende mate voor. De ene hond met uitvalsverschijnselen zal alle 4 de poten niet meer kunnen bewegen terwijl de andere slechts 1 poot niet kan bewegen of enkel met de nagels over de vloer sleept. De ene hond heeft pijn bij het springen of op de bank ploffen, de ander zal niet meer willen eten omdat het uitstrekken van de nek bij het eten uit een voerbak te pijnlijk is.

In sommige gevallen kan een hernia bij de hond geopereerd worden om de uitgelopen gel-achtige kern weg te halen en daarmee de druk die klachten geeft weg te nemen. Pijnstilling en rust zullen bij een hernia altijd nodig zijn. Het is daarnaast ook erg belangrijk om je hond de juiste voeding te geven. Van de verkeerde voeding kan je hond maag- en/of darmkrampen krijgen wat erg veel rugpijn veroorzaakt. Hierdoor zal de doorbloeding ook minder zijn wat de rugklachten op de den duur geen goeds doet en zelfs kan verergeren. Zowel de Total Bite special ‘fish & rice’ en de Total Bite Fresh ‘salmon’, zijn uitermate geschikt voor honden die gevoelig zijn voor nek- en rugklachten zoals een hernia. De voeding is speciaal samengesteld om de botten en gewrichten van je hond gezond te houden.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.