EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Veel lichaamsbeweging bij (oudere) honden

Oudere honden die veel lichaamsbeweging krijgen hebben ook vaker te maken met bijkomende klachten. Blessures zoals verrekking, verstuiking of een kneuzing zijn de meest voorkomende en vaak een gevolg van (over)vermoeidheid. Veel oudere honden krijgen bij veel lichaamsbeweging last van de gewrichten. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld vanwege overbelasting, maar de meeste klachten aan de gewrichten zijn blijvend. Gewrichtsproblemen kunnen steeds erger worden waardoor je hond steeds meer pijn en ongemak ervaart. Artrose, heupdysplasie, elleboogdysplasie en Patella luxatie zijn de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen bij honden. Het is belangrijk om de spieren van de oudere hond zoveel mogelijk in optimale conditie te houden. Bij bepaalde aandoeningen aan de gewrichten zijn sterke spieren extra belangrijk om de gewrichten te kunnen ontlasten. Voeding kan hier een belangrijke ondersteunende rol in spelen. Voeding die bijdraagt aan een gezonde spierconditie is over het algemeen rijk aan eiwitten en vetten en bevat wat minder koolhydraten. Eiwitten en vetten zijn onmisbaar in de voeding en belangrijk bij de opbouw en het onderhoud van de spieren. Ook bij het herstel na inspanning.

Door met de juiste voeding je hond in deze behoefte te voorzien voorkom je zoveel mogelijk dat je oudere hond last krijgt van veel lichaamsbeweging. Dit is noodzakelijk voor het optimaal kunnen functioneren en zo lang mogelijk vitaal blijven. Door daarnaast op de juiste manier in de juiste hoeveelheid met je hond te bewegen zorg je ervoor dat je hond fit blijft. Een goede balans tussen voeding, beweging en rust zal de spieren van je hond zoveel mogelijk in optimale conditie weten te houden. De Total Bite special ‘fish & rice’ en de Total Bite Fresh ‘salmon’ zijn uitermate geschikt om jouw hond in deze dagelijkse voedingsbehoefte te voorzien en het bewegingsapparaat van je hond gezond te houden. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.