EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Bultjes bij honden

Bultjes komen net als korstjes, rode plekken en andere ongemakken erg vaak voor op de hondenhuid. Er zijn verschillende boosdoeners die deze bultjes kunnen veroorzaken en de mogelijke redenen liggen erg ver uiteen. Honden met een gevoelige huid krijgen eerder en vaak ook meer last. Een gezonde huid is bij de hond te herkennen aan een glanzende en volle vacht, vrij van schilfers, plekjes, korstjes of bultjes. Zowel de huid als de vacht zijn van buitenaf goed te onderhouden. Hiermee voorkom je alleen niet de invloed die van binnenuit geldt. Denk hierbij aan hormonen, allergieën of de voedingstoffen die de hond binnenkrijgt. Allergische reacties op voedingstoffen kunnen leiden tot een reactie in de huid van een hond. De hond kan allergisch zijn voor de voedingstof zelf, maar ook kan de darmflora door bepaalde voeding uit balans raken. 

Wanneer de bultjes bij jouw hond te herleiden zijn naar een voedingsallergie of -overgevoeligheid zijn deze vaak het hele jaar door aanwezig. De bultjes kunnen gepaard gaan met andere klachten zoals jeuk, roodheid, korstjes of ontstekingen. De bultjes zullen op meerdere plekken op het lichaam voorkomen. Bij de meeste honden merk je dat ze ook vaker last hebben van oorproblemen, een gevoelig maag- darmstelsel hebben en geregeld aan de eigen voetjes likken. Zowel de Total Bite specials ‘turkey & potato’ en ‘fish & rice’, als de Total Bite Fresh ‘salmon’, zijn uitermate geschikt voor honden met een gevoelige huid. De voeding is speciaal samengesteld om overgevoelige honden optimaal te ondersteunen. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
36aa60ef-819d-469d-86be-aaf24dd07374,6c2d6f1c-5149-4264-8edf-b8a02f88c5a6,4a3e0a93-68a5-485f-84b1-b2aeda0d398f

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.