EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Glutenallergie bij honden

Bij een glutenallergie bij honden worden voedingsstoffen onvoldoende opgenomen doordat de dunne darm beschadigd is door binnengekregen gluten. Een glutenallergie kan door de dierenarts worden vastgesteld. Dit is belangrijk omdat de hond op de duur last zal krijgen van bepaalde tekorten en hierdoor ook een verminderde weerstand zal hebben of krijgen. Glutenallergie bij honden heeft veel overeenkomsten met coeliakie bij mensen. Wanneer je hond een glutenallergie heeft kan je hond last hebben van darmproblemen zoals diarree of wisselende ontlasting, maar ook van braken of vervelende huidproblemen. De symptomen kunnen bij iedere hond verschillen. Wanneer een hond met glutenallergie steeds gluten binnen blijft krijgen, zal de darm steeds opnieuw geïrriteerd raken. Door je hond gedurende een langere periode geen gluten meer te geven krijgen de darmen de tijd om tot rust te komen en te herstellen. Vervolgens kunnen de klachten minder worden en soms zelfs volledig verdwijnen. 

Voeding speelt hier een belangrijke rol bij, misschien wel de belangrijkste. Om de cirkel te doorbreken en je hond van de klachten af te helpen heeft je hond voeding nodig waar geen gluten in zitten. Gluten zijn eiwitten die zich in bepaalde granen zoals tarwe, gerst, spelt of rogge bevinden. Gluten zijn onder te verdelen in twee verschillende groepen; de glutenines en de gliadines. Deze gliadines zijn meestal de veroorzaker van de klachten bij je hond. Honden met glutenallergie kunnen de granen of grassoorten die weinig of geen gliadines bevatten zoals rijst en maïs vaak wel verdragen. Alle varianten Total Bite premium hondenvoeding zijn glutenvrij en geschikt voor honden met een glutenallergie. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.