EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Ouder worden bij honden

Wanneer honden ouder worden, worden ze langzaam ook steeds afhankelijker van onze zorg. De ene hond kan wel 16 jaar oud worden zonder ergens last van te hebben, de andere ouder wordende hond begint vanaf 8 jarige leeftijd al de eerste ouderdomskwaaltjes te vertonen. Nu wordt ook niet ieder hondenras even oud en zelfs binnen hetzelfde ras zijn soms grote verschillen te zien. Iedere hond is weer anders gebouwd en het lichaam wordt door de jaren heen ook anders belast. Het beste advies is nog altijd om goed naar jouw hond zelf te blijven kijken: naar het gedrag, de gezondheid, het gewicht en ook het energieverbruik van jouw hond. 

Zodra je merkt dat jouw hond minder actief wordt zul je als snel zien dat je hond daardoor ook wat sneller dik wordt. De spijsvertering kan minder goed gaan werken en de stofwisseling van de seniorhond wordt trager. Problemen als suikerziekte, een verminderde nierfunctie, slechter zien, horen en ruiken komen ook vaak voor. We spreken dan van ouderdomskwalen omdat het klachten zijn die we vooral bij de oudere dieren zien. Een oudere hond heeft een dalend energieniveau en beweegt minder, waardoor de voedingsbehoefte lager is. Eten verteert langzamer en voedingstoffen worden minder snel opgenomen door het lichaam. Dit vergroot de kans op overgewicht. Het is dan verstandig om over te stappen naar een senior hondenvoeding. Total Bite Light/Senior is speciaal voor honden met een verminderde energiebehoefte en/of overgewicht. Deze premium voeding draagt tevens bij aan behoud van gezonde gewrichten, kraakbeen en botten. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.