EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Tandplak bij honden

Gebitsverzorging en regelmatige gebitscontrole bij je hond is erg belangrijk. Gebitsproblemen zoals tandplak liggen dagelijks op de loer en kunnen voor veel vervelende klachten zorgen. Door met regelmaat het gebit van je hond te controleren op tandplak, tandsteen of andere vervelende zichtbare of ruikbare problemen, kun je veel narigheid voorkomen. Een gezond hondengebit heeft witte tanden en roze tandvlees. Het tandvlees is goed doorbloed en ziet er gezond uit. De tanden bevatten geen aanslag of vieze plekken. Tandplak is een veel voorkomende aandoening. Het is een vrij zachte laag die bestaat uit bacteriën, calcium en fosfor. Deze laag ontstaat uit speeksel, voedselresten en water. Tandplak zit vooral langs het tandvlees, maar kan ook op andere plaatsen voorkomen. Wanneer je bij de controle een gelige aanslag op de tanden ziet en het tandvlees geïrriteerd en rood is, is er tandplak aanwezig dat dit veroorzaakt. 

De ene hond krijgt eerder te maken met tandplak dan de andere. Leeftijd, voeding, schedelvorm, wel of geen verzorging en individuele aanleg spelen een duidelijke rol in de vorming van tandplak. Tandplak kan door zorgvuldig poetsen nog verwijderd worden. Belangrijker is om ervoor te zorgen dat je hond zo min mogelijk tandplak kan krijgen. Met name humane voedingsmiddelen zijn een belangrijke veroorzaker van gebitsproblemen zoals tandplak bij je hond. Deze producten bevatten vaak suikers die voor het gebit zeer schadelijk zijn. Ook honden die blikvoeding krijgen zijn extra gevoelig voor tandplak, omdat deze voeding in tegenstelling tot harde brokjes het gebit niet goed reinigt en blijft plakken aan de tanden. Een goede premium hondenbrok zoals de Total Bite special ‘turkey & potato’, de Total Bite Fresh ‘salmon’, of de Total Bite Light/Senior zijn uitermate geschikt om het gebit van jouw hond in de basis stralend en gezond te houden.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.